Η εταιρεία, ΑΦΟΙ ΜΑΝΤΕ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε. από το 1988 δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην εκτροφή, παραγωγή και εμπορία νωπών μεσογειακών ιχθύων τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό. Η έδρα και οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης βρίσκονται στην περιοχή «Χελώνα Πελασγίας» στο νομό Φθιώτιδας.

Η εταιρία σεβόμενη το περιβάλλον έχει αναπτύξει πλήρως οικολογικό χαρακτήρα ως προς τη διαχείριση προσδίδοντας έτσι και στα ψάρια τις ιδανικές συνθήκες για την φυσική τους ωρίμανση στον χρόνο που απαιτείται χωρίς να παραβιάζεται έτσι η ανάπτυξή τους και ο φυσικός κύκλος εκτροφής τους.

Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής μας αποτελεί η καλλιέργεια Τσιπούρας και Λαυρακιού, ενώ ακόμη διαθέτουμε σε μικρότερες ποσότητες Φαγκρί, Κρανιό και Μαγιάτικο.

Το ιδανικό περιβάλλον του Μαλιακού κόλπου, τα χρόνια εμπειρίας μας στην ιχθυοκαλλιέργεια καθώς και η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,  το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων  Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης (ΙΘΑΒΙΚ) έχουν συντελέσει στην παραγωγή και διάθεση στον πελάτη υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας Μεσογειακών ιχθυρών.

Η εταιρία μας τα τελευταία χρόνια έχει εδραιωθεί στην εμπορία με δικά της υποκαταστήματα στις ιχθυόσκαλες Βόλου και Νέας Μηχανιώνας όπου και διαθέτουμε επώνυμα τα προϊόντα μας.

 

Προϊόντα

Η εταιρία μας έχει σαν κύριο στόχο την ικανοποίηση των πελατών της καθώς και του τελικού καταναλωτή. Για το λόγο αυτό τα προϊόντα που προσφέρουμε έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα σε ποιότητα και γεύση.

Κύριο μέλημα μας είναι η σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας για αυτό προσφέρουμε ποικιλία μεσογειακών ειδών σε συνεχή παραγωγή και προσφορά ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες τους καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

Τα προϊόντα που καλλιεργούμε είναι τα παρακάτω:

  • Τσιπούρα (Sparus Aurata) ανήκει στην οικογένεια των σπαρίδων . Είναι το πλέον καλλιεργήσιμο είδος Μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της εγχώριας ζήτησης.
  • Λαβράκι (Disentrarchus Labrax) ανήκει στην οικογένεια των Μαρονίδων. Είναι επίσης διαδεδομένο είδος Μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας, το δεύτερο μετά την τσιπούρα.
  • Κρανιός (Argyrosomus regius) ανήκει στην οικογένεια των Σκιαινίδων.Διατίθεται σε μικρότερες ποσότητες από τσιπούρα και λαβράκι.
  • Φαγκρί (Pargus Pargus) ανήκει στην οικογένεια των σπαρίδων. Έχεί κόκκινο χρώμα και αξεπέραστη γεύση. Διατίθεται σε περιορισμένες ποσότητες.
  • Μαγιάτικο (Seriola dumerilli) ανήκει στην οικογένεια των Kαραγγιδών. Είναι μεγάλο ψάρι και το κρέας του είναι συμπαγές και νόστιμο. Διατίθεται και αυτό σε περιορισμένες ποσότητες.